Sunday, September 20, 2009

Duit Raya...

Ramadan berlalu, Syawal pun tiba. Bulan puasa yang sangat sibuk buat hubby aku. Hanya minggu pertama puasa buka bersama, yang seterusnya kami berbuka bersama teman-teman bisnes masing-masing. Siapa teman bisnes aku? Biasa la, kawan-kawan opis, kawan-kawan merambu dan mcm2 jenis kawan la, so my bisnes's freind la kira. Boleh la.

Raya tahun ni, aku tak berkesempatan keluar beli-belah bersama, hanya minggu pertama dia bawa aku beli handphone dan sepasang selipar Adidas. Aku tak kisah... wakaupun ada kalanya aku merungut juga, mungkin kerana mahu manja2. Tapi aku faham, suami aku seorang yang sangat sibuk. Dia seorang yang berjiwa besar, bercita-cita tinggi dan amat komited dalam pekerjaannya. Dia selalu kata, "Yang, I akan hijack company tu nanti." Aku hanya gelak besar. :D Dia deserve apa yang dia ada hari ni.

2nd last day puasa, hubby aku masih terpaksa keluar. Dengan bos-bos dia pula. Balik, dia tayang kat aku. "Yang, tgk jam I. I beli Breitling..." GULP!~ Dalam hati, "Breitling? Biar benar...".... ada rasa kecil hati sikit... ntah kenapa.... bkn kerana jam mahal yang dia pakai... tapi mungkin sbb dia takda masa keluar dgn aku tapi ada masa teman bos2 dia, sampai tumpang beli Breitling... saja mau sakitkan hatinya, "Breitling? Brand apa tu? I tak tau brand-brand jam ni." Jahat!

Hari ni raya, aku tgk duit raya yang dia sediakan. Utk mak & ayah mertua aku, mak& bapa aku, utk anak-anak buahnya, dan untuk ntah siapa-siapa lagi.... as every year la kan. Masa salam dengan hubby, dia cium dahi aku. Sebelum aku bangun, dia tarik tangan aku. "Ini untuk sayang..." Oh... terharu. "Utk I?" wraggghhh... sampul yang agak tebal!

Seperti biasa, aku selalu ingat hubby aku lupa pasal aku... tapi sebenarnya tidak. Dia akan berikan yang terbaik... tapi pada saat akhir. " :)

3 comments:

ney. said...

hem.. berapa ribu? mai sedekah kat aku sikit

ironteeth said...

Boleh kalo nak buat loan. Bunga kita bincang kat opis nanti k...

Temi said...

subsidi la sikit duit raya u tu kat i lak hehehehee